söndag 13 september 2009

El domingo

Så var det söndag(=domingo)skväll här. För första gången har jag vart på en gudstjänst i Peru. Det var säkert bra-kan inte veta för jag förstod nämligen inte så mycket. Kanske ett par ord eller så på sin höjd:). Var lågkyrklig utformning på det hela. Sångerna var väl det man bäst fatta något av. Och de sånger vi sjöng ackompanjerades av trummor och elgitarr, och prästen himself var försångare. Allt som allt ändå på sitt sätt välbekant, men samtidigt så oerhört annorlunda. Men otroligt intressant och roligt att äntligen få se lite vad missionsarbetet här kan resultera i.

Annars har det varit ännu en lugn hemmadag. Det har blivit några stycken nu sedan vi kom. Man börjar kunna rutinen:) Men det har vart skönt - så har man verkligen kunnat landa och de sjuka har kunnat kurera sig en aning i alla fall. Från och med imorgon börjar ju allvaret lite mer...

För övrigt: När man är i ett nytt land blir man ju oxå lite mer intresserad i dess historia. Ett besök på ett museum i Lima lärde oss lite mer inom detta område. Är det någon som t.ex. har hört om det inbördeskrig som infann sig här i Peru mellan 1980-1992? Där en kommunistisk terroristgrupp, s.k "den lysande stigen", genom våld, försökte komma till makten. 60.000 människor dödades. Själv tycker jag det är synd och skam att detta är något, som i alla fall jag, överhuvudtaget inte vet något om- med tanke på att det inte var många års sen och med tanke på det höga dödstalet. Dessutom är denna "den lysande stigen" fortfarande existerande och har även anhängare i Sverige! Varför hör man inget om detta? Varför är det bara andra världskriget vi lär oss om i skolan, från 1:a till 9:e klass? Varför är det bara för 2000 amerikaner, som dog den 11 sep 01, vi håller en tyst minut för?

Det var lite söndagsrader härifrån. God natt och stor kram från mig och hela Peru!:)

2 kommentarer:

  1. Hej Beccy. Det är roligt att läsa din blogg! Det låter som att du har det bra och trivs där borta :) Hoppas språkskolan gick bra idag och att du aprendí mucho español. Sköt om dig. Hälsa perufolket!

    SvaraRadera
  2. Beccy-min! Hoppas fortsätter som det ska och du mår bra :-) Kan räkna ut att du har en del att se till just nu, men ser iallafall fram emot uppdatering och höra hur du mår :) Följer dig i tankarna... Stor kram fr. mej

    SvaraRadera